Anna Chapman, agentul rus de renume mondial, intentioneaza sa infiinteze un fond de binefacere pentru copii. Anuntul a fost facut la Volgograd, unde "agentul 90-60-90” s-a aflat intr-o scurta vizita. Cu acest prilej, ea s-a intalnit cu reprezentantii miscarii de tineret Molodaia gvardia. „Chapman a adoptat o atitudine mult mai modesta decat in fotografii si pe Internet sau pe micile ecrane. Ea nu numai ca a dezbatut programele de viitor ale miscarii, dar a impartasit din parerile ei despre ce inseamna a fi lider politic si despre implicarea tinerilor in politica”, scrie Nezavisimaia gazeta. La sfarsitul lunii ianuarie, presa rusa a anuntat ca Chapman se pregateste sa candideze pentru un loc in Duma de Stat.

Anna Chapman a ajuns vedeta in Rusia dupa acest scandalFoto: Captura Youtube.com

„Entuziasmul permite sa spui lucrurile pe nume in discutiile cu cei care te aleg. Daca vreti sa deveniti lider politic de succes, vorbiti din inima”, a spus Chapman. In opinia fostei agente, o tara nu poate fi schimbata numai cu masuri administrative.

„Liderii cauta solutii. Perdantii cauta cauze. Fiti lideri pentru a identifica aceste probleme si pentru a le rezolva”, a spus Chapman. „Vreau ca toti cei care sunt alaturi sa se simta OAMENI”, a subliniat fostul agent.

Judecand dupa graficul intalnirilor de la Volgograd, Chapman se va specializa, pe durata campaniei electorale, pe teme sociale, cu accent pe sanatatea infantila. In acest context, ea a anuntat ca va crea un fond propriu in beneficiul copiilor cu grave afectiuni olftalmologice. „Evident ca fondul va deveni baza pentru rebrenduirea agentului 90-60-90, care se va produce in perioada premergatoare alegerilor pentru Duma de Stat”, a comentat politologul Vitali Arkov.

"Noua Mata Hari"

In vara trecuta, Anna Chapman a fost deportata in Rusia, impreuna cu ceilalti zece agenti arestati de catre FBI. Ea este fiica unui fost agent KGB si a fost sotia britanicului Alex Chapman intre 2002-2006. Autoritatile britanice au anuntat dupa arestarea spionilor ca investigheaza daca fostul agent si-a recrutat fiica pentru serviciile secrete ruse in timp ce aceasta a locuit la Londra.

Alex Chapman a declarat ca tatal sotiei sale este un ofiter important in fortele securitatii din Rusia.

Anna Kushchenka, acum in varsta de 28 de ani, s-a casatorit cu Alex Chapman in 2002, dupa ce s-au cunoscut intr-un club de noapte din Londra. Cei doi au divortat in 2006, dar au pastrat legatura. Femeia, care avea si cetatenie britanica, s-a mutat ulterior in SUA. Autoritatile americane au acuzat-o ca a fost "un agent sofisticat al Rusiei".

Avocatul american al femeii a afirmat ca, dupa ce a fost expluzata din SUA, Chapman a sperat sa se intoarca in Marea Britanie, insa autoritatile de la Londra au anuntat si ele ca pasaportul si cetatenia britanica i-au fost revocate. In plus, ea nu va mai fi lasata sa viziteze vreodata Marea Britanie.