Sambata dupa-amiaza au aparut inscrisuri rasiste impotriva copiilor morti duminica trecuta intr-un incendiu izbucnit intr-o tabara ilegala de tigani de la periferia Romei, informeaza agentia de presa Ansa, citata de Agerpres. Pe un zid din centrul capitalei Italiei a fost scris, cu spray negru, "Minus patru romi" si "Afara cu romii", a anuntat intr-un comunicat Raffaela Scamardi, presedintele grupului Partidului Democrat din districtul XVI.

Scamardi a denuntat actul rasist si a adaugat ca "astfel de episoade trebuie luate in serios".

Gestul a fost condamnat de primarul Romei, Gianni Alemanno, care considera ca este "aberant ca in orasul nostru pot sa existe persoane care gandesc in acest fel". Potrivit agentiei de presa Ansa, mesajele au fost sterse la cateva ore de la aparitie.

Patru frati cu varstele cuprinse intre 4 si 11 ani au murit duminica trecuta intr-un incendiu care a distrus o tabara de tigani din Roma. Focul a pornit la o baraca de pe Via Appia Nuova.

Cei trei baieti in varsta de 4, 5 si 11 ani si sora lor de 8 ani de cetatenie romana au fost lasati singuri de catre mama lor care se afla la un fast-food din apropiere. Pompierii au intervenit rapid pentru stingerea focului cu mai multe echipaje, dar copiii nu au mai putut fi salvati.