Orientul Apropiat "va fi in curand debarasat de Statele Unite si de Israel", a declarat vineri presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, referindu-se la revoltele din Egipt si Tunisia, intr-un discurs care celebreaza a 32-a aniversare a revolutiei islamice din 1979, potrivit AFP.

"Vom vedea in curand un nou Orient Apropiat fara americani si fara regimul sionist, in care opresorii nu isi vor gasi locul", a spus el, inainte de anuntarea demisiei lui Mubarak.

"Le spun popoarelor si tinerilor din tarile islamice si arabe, in special celor din Egipt: fiti vigilenti. Este dreptul vostru de a fi liberi, de a va alege guvernului, conducatorii", a spus el.

"Opresorii au ajuns la capatul drumului", a continuat Ahmadinejad.

Dupa care s-a adresat direct americanilor si occidentalilor: "Daca vreti ca popoarele sa aiba incredere in voi, incetati sa interveniti in afacerile lor, in special in Egipt si in Tunisia. Dupa care debarasati regiunea de regimul sionist".

Ahmadinejad si-a pronuntat discursul in fata unei multimi imense adunate in marea piata Azadi (Libertate) din centrul Teheranului, care scanda slogane de sustinere a protestatarilor din Egipt si din Tunisia alaturi de traditionalele "Moarte Americii" si "Moarte Israelului".