O explozie s-a produs joi dimineata in Sofia, in cladirea "controversatului" saptamanal bulgar "Galeria". Deocamdata, nu exista informatii despre persoane ranite, dar au fost raportate pagube materiale. Ferestrele birourilor si cladirilor din apropiere au fost sparte, relateaza Novinite.

Ziarul "Galeria" a facut publice, incepand din ianuarie, mai multe inregistrari audio compromitatoare la adresa primului-ministru, Boiko Borisov si a viceprim-minstrului si ministru de interne, Tsvetan Tsvetanov.

Redactorul sef adjunct al publicatiei, Yavor Dachkov, a sugerat ca este pozibil ca explozibilul sa fi fost plasat "sub fereastra" redactorului sef, Kristina Patrashkova.

Inregistrarile, a caror autenticitate ramane contestata, dupa ce mai multe institutii si experti, considerati independenti au venit cu concluzii diferite, arata ca premierul Boiko Borisov favoriza anumite anumite companii si persoane fizice. Toate inregistrarile redau conversatii ale sefului Vamilor, Vanyo Tanov.

Dupa cum reiese dintr-o astfel de inregistrare, Borisov ii ordona lui Tanov ca prietenul sau, Nikolai Vucev, cu care uneori mai joaca fotbal, sa fie reangajat la terminalul al doilea al Aeroporului International din Sofia. Ordinul este transmis de seful Vamilor, mai jos, lui Pavel Mancenko, care ii comunica acest lucru. Dupa ce totul se intampla dupa voia premierului, Boiko Borisov ii telefoneaza lui Tanov pentru a-l lauda.