Primarul metropolei americane Detroit a anuntat ca municipalitatea va oferi locuinte in oras politistilor si pompierilor care actualmente fac naveta din suburbii, relateaza postul CBS. Primarul David Bing sustine ca multe dintre imobile, unele dintre ele case renovate, vor costa doar 1.000 de dolari.

Bing a afirmta in repetate randuri ca ofiterii de politie si pompierii care fac naveta trebuie sa se mute in oras. In acest moment, 53% din politistii din Detroit fac naveta din suburbii pentru a ajunge la locul de munca, in timp ce numarul pompierilor care locuiesc in afara orasului este si mai mare.

Bing a spus ca, parte a unui program numit "Project 14", politistii si pompierii care locuiesc in suburbii vor primi imobile renovate in oras, unele dintre ele costand doar 1.000 de dolari.

Primarul a declarat ca decizia este parte a unui plan de a revitaliza metropola americana, grav afectata de criza financiara: "Vom lua doua dintre problemele cu care se confrunta Detroit - siguranta publica si locuintele vacante - si le vom transforma intr-o oportunitate pentru revitalizarea cartierelor".

El a adaugat ca "acestia sunt pasi pe care noi putem si trebuie sa-i facem astazi pentru a imbunatati calitatea vietii cetatenilor nostri".

Proiectul propus de municipalitate vizeaza doua zone din Detroit: Boston-Edison si East English Village.

In 1999, legislatura statala a revocat o lege care le cerea politistilor din Detroit sa locuiasca in oras.

Anul trecut, presa a scris ca pe piata imobiliara din Detroit exista case scoase la vanzare pentru 100 de dolari, insa ele s-ar vinde si daca cineva face o oferta de doar 10 dolari. Potrivit unui agent imobiliar din metropla americana, citat de Telegraph, din cauza crizei economice care a afectat orasul, exista un mare numar de case scoase la vanzare, insa agentiile imobiliare nu reusesc sa le vanda.

Tim Prophit a adaugat ca agentia sa a avut anul trecut in portofolu 394 de locuinte, vandute toate cu preturi sub 1.000 de dolari.

Telegraph scria in 2010 ca, in urma cu cinci ani, pretul mediu al unei case in Detroit era de circa 100.000 de dolari. Anul trecut, pretul mediu era de 11.500 de dolari. Potrivit datelor U S Bureau Of Labor Statistics, rata somajului din Detroit este in prezent de 17.7%. Problemele care au afectat cei trei mari producatori auto din Detroit, General Motors, Ford si Chrysler, au dus la cresterea somajului si declinul pietei imobiliare.