Mai multi oficiali ai serviciilor ruse de informatii au fost demisi pentru ca nu au reusit sa impiedice atentatul de pe aeroportul Domodedovo, cel mai aglomerat din Moscova, relateaza Ria Novosti.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat ca verificarile de securitate de pe aeroport erau "intr-o stare de haos" si a ordonat Ministerului de Interne si FSB sa propuna demiterea oficialilor antiterorism si din transport, daca se demonstreaza neglijenta. "Au fost luate aceste decizii", a precizat in fata reporterilor purtatorul de cuvant, Natalya Timakova.

De asemenea, o sursa FSB a confirmat demiterile, dar a spus ca sefii departamentului antiterorism "continua sa lucreze", mai precizeaza Ria Novosti.

Liderul gruparii islamiste Emiratul Caucazului, cecenul Doku Umarov, a revendicat atentatul sinucigas din 24 ianuarie de la aeroportul Domodedovo din Moscova, soldat cu 36 de morti si zeci de raniti.

Intr-o inregistrare publicata luni, liderul cecen afirma ca a actionat cu scopul de a crea un stat islamist liber in Caucazul de Nord.