Premierul moldovean Vlad Filat a anuntat luni, la Chisinau, ca se va deplasa la Moscova in luna martie a acestui an, pentru a se intalni cu omologul sau rus, Vladimir Putin, informeaza RIA Novosti.

Seful guvernului din R. Moldova a declarat ca intentioneaza sa discute cu Putin relatiile bilaterale dintre Moscova si Chisinau, inclusiv pretul gazelor naturale livrate de Gazprom in Moldova.

Pana atunci, potrivit Unimedia.md, Filat va efectua peste doua zile o vizita la Bruxelles, in ajunul Comitetului de Cooperare UE-RM, care va avea loc la 5 mai, la Luxemburg.

In schimb, Marian Lupu a ales sa efectueze prima sa vizita, in calitate de sef de stat interimar si presedinte al parlamentului, in capitala rusa. Lupu a plecat luni intr-o vizita de lucru la Moscova.

Acesta a fost invitat in Rusia de catre omologul sau rus, Boris Grizlov, presedintele Dumei de Stat. Potrivit serviciului de presa al Parlamentului, discutiile dintre cei doi sefi de legislative vor viza perspectivele dinamizarii dialogului interparlamentar.

Urmatoarea vizita, potrivit lui Lupu, va fi efectuata la Bruxelles, unde acesta se va intalni cu demnitarii europeni.