Iranul a inceput "productia in masa" a "rachetelor balistice inteligente ne-detectabile", destinate distrugerii de tinte maritime, a declarat luni comandantul Gardienilor Revolutiei, generalul Mohammad Ali Jafari, citat de agentia oficiala IRNA, preluata de AFP.

"Viteza acestor rachete este de trei ori mai mare decat cea a sunetului, ele sunt ne-detectabile si nu pot fi neutralizate de dusmani", a adaugat generalul, care nu a oferit niciun detaliu legat de numele sau alte caracteristici ale acestor rachete.

Un film referitor la lansarea uneia dintre aceste rachete "va fi pus la dispozitia presei", a precizat oficialul iranian.

"Rachetele balistice despre care am oferit informatii in urma cu doi ani au intrat in faza de productie in masa, dar sunt mai precise si mai dezvoltate", a mai spus generalul Jafari.

Gardienii Revolutiei (Pasdaran), armata ideologica de elita a Republicii islamice, controleaza in intregime programul balistic iranian.

Iranul dispune de o gama semnificativa de rachete cu raza de actiune scurta, medie si lunga, unele dintre acestea fiind capabile, in principiu, sa loveasca Israelul sau bazele americane din Golf si din Orientul Mijlociu.

Majoritatea acestor rachete sunt versiuni ale rachetelor rusesti, chinezesti sau nord-coreene.