Postul de televiziune Al Arabyia a infirmat sambata seara stirea potrivit careia presedintele Hosni Mubarak a demisionat de la conducerea partidului de guvernamant de la Cairo, relateaza Reuters. Informatia demisei lui Mubarak din fruntea Partidului National Democratic (NDP) venise in contextul in care postul public anuntase ca liderii formatiunii si-au dat demisia "in corpore". Printre cei demisionati se numara si Gamal Mubarak, fiul presedintelui Hosni Mubarak.

Hosni MubarakFoto: Reuters

Noul secretar general al formatiunii este Hossam Badrawi, vazut ca membru al aripii liberale a partidului. In plus, Badrawi este considerat un apropiat de membrii opozitiei din Egipt.

Al Arabyia anuntase cu cateva ore inainte, citand televiziunea publica egipteana, ca Mubarak si-a dat demisia de sef al NDP, dar va continua sa ramana presedintele tarii.

Trimisul special al SUA pentru Egipt, Frank Wisner, a afirmat ca demisia liderilor NDP este "un fapt pozitiv", adaugand ca presedintele Hosni Mubarak "trebuie sa ramana la putere, pentru moment, pentru a dirija modificarile necesare tranzitiei politice".

Declaratia lui Wisner pare sa contrazica afirmatiile anterioare ale oficialilor americani, care i-au cerut lui Mubarak sa inceapa imediat tranzitia tarii spre democratie, lucru solicitat de manifestantii ce demonstreaza de doua saptamani pe strazile din Egipt.