Un jurnalist egiptean, ranit de gloante in timpul protestelor impotriva presedintelui egiptean Hosni Mubarak, a murit vineri, potrivit unui ziar guvernamental. Ahmed Mahmoud Mohamed, in varsta de 36 de ani a murit dupa patru zile de coma, potrivit cotidianului Al-Ahram, informeaza AFP.

Potrivit Comitetului pentru Protectia Jurnalistilor (CPJ), cu sediul in New York, Ahmed Mohamed Mahmoud este primul ziarist care si-a pierdut viata in protestele fara precedent care zguduie Egiptul din 25 ianuarie. CPJ a facut un bilant de cel putin 101 atacuri indreptate impotriva jurnalistilor, in ultima saptamana, inclusiv alte 10 impotriva unor reporteri in ultimele 24 de ore.

Reporterul care a lucrat pentru ziarul Al-Taawun a fost impuscat, in urma cu cateva zile, in timp ce facea fotografii de la balconul apartamentului sau, situat in apropierea Pietei Tahrir, centrul manifestatiilor antiguvernamentale.

"Este uimitor faptul ca guvernul continua sa trimita asasini si ofiteri in civil pentru a-i ataca pe jurnalisti si pentru a jefui birourile mass-media", a declarat Mohamed Abdel Dayem, coordonator CPJ pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

In timp ce jurnalisti straini au fost batuti, intimidati sau arestati in zilele de miercuri si joi, canalul de televiziune Al-Jazeera a anuntat, vineri ca biroul sau la Cairo a fost perchezitionat de catre persoane necunoscute. Franta sustine, de asemenea, ca nu a primit nicio veste din partea a trei reporteri si a unui cercetator.

Ministerul egiptean de Informatii a declarat, vineri ca afirmatiile potrivit carora atacurile impotriva jurnalistilor sunt dirijate de autoritatile egiptene sunt false.