Grupul american de internet Google a anuntat luni ca a cooperat cu Twitter ca sa creeze un sistem care sa permita egiptenilor sa trimita mesaje pe site-ul de microblogging prin telefon, sfidand astfel blocarea Internetului, scrie AFP.

"Sistemul functioneaza deja si toata lumea poate comunica, lasand un simplu mesaj telefonic la urmatoarele numere internationale: +1 650 419 4196 sau +39 06 62 20 72 94 sau + 97316199855.

Serviciul va afisa instant mesajul pe Twitter, folosind cuvantul cheie "Egipt", au declarat reprezentantii grupului Google pe blogul oficial.

"Nu este necesara nicio conexiune la internet. Oamenii pot asculta mesajele prin apelarea telefonica a acelorasi numere sau prin accesarea site-ului twitter.com/speak2tweet", au adaugat acestia.

"Speram ca acest lucru ii va ajuta pe oamenii din Egipt sa ramana conectati in aceasta perioada foarte dificila. Noi ne gandim la toata lumea de acolo", adauga acestia.

Google, al carui motto este "nu face rau", este un aparator declarat al libertatii de exprimare pe internet.

Autoritatile din Egipt au intrerupt accesul la internet in toata tara inca din 28 ianuarie in incercarea de a reduce protestele impotriva regimului lui Hosni Mubarak, cele mai ample de la venirea sa la putere in 1981.