Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni ca urmareste "cu atentie si ingrijorare" evenimentele care au loc in prezent in Egipt, adaugand ca se teme de instalarea unui regim islamist radical la Cairo, similar cu cel din Iran, transmite Reuters. Netanyahu a precizat ca spera ca tratatul de pace cu Egiptul va supravietui oricarei schimbari care are loc in tara araba.

Duminica, premierul de la Ierusalim a declarat ca obiectivul Israelului este mentinerea pacii cu Egiptul: "Pacea cu Egiptul dureaza de peste trei decenii si obiectivul nostru este ca ea sa continue. Eforturile noastre urmaresc mentinerea stabilitatii si securitatii in regiune".

"Urmarim cu o mare atentie ceea ce se intampla in Egipt si am discutat ieri cu presedintele Barack Obama si cu secretarul de Stat Hillary Clinton", a precizat Netanyahu.

Egiptul este prima tara araba care a incheiat, in 1979, un acord de pace cu Israelul in schimbul retragerii (realizata in 1982) armatei israeliene din toate teritoriile egiptene, cucerite in perioada razboiului din iunie 1967.

Netanyahu a reafirmat consemnul dat ministrilor sai sa se abtina de la orice comentarii publice din cauza necesitatii ca "Israelul sa dea dovada de retinere, de responsabilitate si de cantarire a cuvintelor".