O asociatie din Spania, formata din persoane afectate de traficul de copii care s-ar fi facut in perioada regimului Franco si pana in anii 90, a cerut sa se deschida o investigatie in acest caz.

Asociatia Nationala a Persoanelor Afectate de Adoptiile Ilegale (ANADIR) denunta faptul ca in anii dictaturii generalului Franco, in tara au existat adevarate mafii, organizate si constituite din medici, infirmiere, persoane din cadrul bisericii si alti intermediari care actionau in clinici publice si private din toata Spania.

Reprezentantii ANADIR considera ca numarul copiiilor furati ar putea ajunge la 300 de mii, iar la formularea plangerii se denunta deja 261 de cazuri in care copiii nou nascuti au fost furati de la familiile biologice si vanduti altor familii.

La nastere parintii biologici erau mintiti de catre medici si infirmiere si li se spunea ca bebelusul a murit. In unele spitale se crede ca medicii aveau un cadavru inghetat pe care-l aratau parintilor in cazul in care acestia insistau sa vada o proba. In cele mai multe situatii insa, dupa cum denunta reprezentantii ANADIR, parintii nu ajungeau sa vada cadavrul.

Citeste si comenteaza pe Romanul din Spania.