O femeie din statul american Ohio a fost condamnata la 10 zile de inchisoare dupa ce a fost declarata vinovata ca a mintit in legatura cu adresa sa, pentru a-si putea inscrie fetele la o scoala mai buna, informeaza ABC. Kelley Williams-Bolar sustine ca nu a facut altceva decat sa incerce sa ofere celor doua fete ale sale o educatie mai buna.

"Sunt coplesita. Sunt epuizata. Am facut asta pentru ele", a afirmat femeia, care locuieste in districtul Akron.

Potrivit informatiilor, Williams-Bolar a decis in urma cu patru ani sa-si trimita fetele la o scoala performanta din districtul vecin Copley-Fairlawn. ABC precizeaza insa ca fetele nu aveau dreptul sa studieze acolo, deoarece mama nu avea adresa in acel distrcit.

Inspectoratul scolar a acuzat-o pe Williams-Bolar ca a mintit in legatura cu adresa sa, ca a falsificat acte si ca, atunci cand a fost descoperita, l-a pus pe tatal sau sa depuna acte in tribunal pentru "a insela sistemul". Oficialii o acuza ca a mintit pentru ca fetele ei sa mearga la o scoala mai buna fara sa plateasca taxele de scolarizare. Inspectoratul scolar ii cere in prezent femeii sa plateasca retroactiv 30.000 de dolari, banii pentru educatia fetelor.

Cazul a iesit la suprafata dupa ce inspectoratul scolar a angajat un detectiv, care a filmat-o pe Williams-Bolar in timp ce-si ducea fetele la scoala intr-un alt district.

Femeia afirma insa ca, dupa ce s-a desparit de sotul sau, nu a facut decat sa-si protejeze copiii, adaugand ca magistratul a trimis-o la inchisoare pentru "a face din ea un exemplu".

Judecatorul a condamnat-o la 10 zile de detentie, dupa care vor urma trei ani de eliberare conditionata. In plus, femeia va trebui sa efectueze mai multe ore in folosul comunitatii.