Coloana de masini in care se afla presedintele Barack Obama a fost blocata, timp de o ora, pe o sosea din cauza caderilor masive de zapada care au afectat partea de nord-est a Statelor Unite ale Americii, transmite YahooNews. Liderul american se intorcea miercuri seara la Washington, dupa o vizita efectuata in Wisconsin.

Coloana prezidentiala, blocata in traficFoto: Reuters

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, Obama si-a scurtat vizita pe care o efectua in Manitowoc (Wisconsin), iar avionul prezidential Air Force One a aterizat la o baza militara din Maryland. Elicopterul Marine One care urma sa-l preia de la baza aeriana nu a mai putut decola, iar agentii din Secret Service au decis sa-l transporte pe presedintele Obama cu masina.

Coloana prezidentiala a fost insa blocata peste o ora pe drumul spre Casa Alba din cauza zapezii si a poleiului. In mod obisnuit, drumul intre baza Andrews si resedinta liderilor SUA este parcurs de coloana oficiala a presedintelui in circa 20 de minute.

Din cauza zapezii, mai multe masini aflate in spatele coloanei au fost separate de restul vehiculelor.

In plus, agentii de securitate nu au reusit sa inchida traficul pentru restul masinilor, o masura luata in mod regulat pentru protectia coloanei prezidentiale. Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, a spus ca Serviciul Secret nu a vrut ca autoritatile sa fie nevoite sa utilizeze resurse (oameni, masini) ce erau necesare in alte regiuni din Washington, afectate grav de caderile de zapada.

Un purtator de cuvant al Secret Service, Ed Donovan, a declarat ca toate masinile din coloana au ajuns "in siguranta" la Casa Alba.