Bulgaria mizeaza pe politica sa externa echilibrata si pe relatiile bune cu lumea araba pentru a preveni atacuri teroriste cum a fost cel comis luni in Rusia, a afirmat premierul Boiko Borisov, relateaza Novinite.com.

Borisov, aflat intr-o vizita in Japonia, a comentat evenimentul de la aeroportul Domodedovo din Moscova, unde un atentat sinucigas a provocat moartea a 35 de persoane si ranirea a peste 100.

"Mentinem relatii de prietenie cu Palestina, cu toate tarile arabe. Lumea araba face afaceri in Bulgaria, exista un magazin de kebab la fiecare colt de strada", a declarat premierul bulgar, vorbind despre temerile privind un eventual atac in Bulgaria.

Borisov a declarat ca autoritatile spera ca persoanele care iau decizii privind astfel de atacuri vor lua in considerare legaturile Bulgariei cu tarile arabe.

Intrebat daca autoritatile au sporit securitatea la aeroporturile bulgare, Borisov a precizat ca astfel de atacuri sunt comise chiar si in tari cu servicii secrete mai puternice si nimic nu le poate impiedica.

"Doar nu credeti ca serviciile ruse sau americane nu erau in alerta, nu-i asa?", a adaugat premierul bulgar. "Aceasta este o crima. Durere pentru toata lumea. Este o modalitate inadmisibila de a rezolva problemele in secolul XXI", a concluzionat el.