Serviciile speciale rusesti fusesera informate de iminenta unui atentat, dar nu au reusit sa-i prinda pe cei trei suspecti care ar fi organizat atacul de luni, de pe aeroportul moscovit Domodedovo, au afirmat mai multe surse din politie citate de mai multe agentii din Rusia, relateaza AFP.

"Serviciile secrete aveau o informatie potrivit careia un atentat va fi comis intr-un aeroport din Moscova", a afirmat o sursa pentru agentia Ria Novosti.

"Anchetatorii cautau trei suspecti, dar acestia au reusit sa patrunda in aeroport, au observat explozia declansata de complicele lor si au parasit locul", a indicat aceasta sursa.

Agentia Interfax, care citeaza si ea o sursa din randul fortelor de ordine, evoca pista cecena.

Dupa moartea aparent accidentala, in apropiere de Moscova, in decembrie, a unei femei care confectiona o bomba, anchetatorii au descoperit pista celor trei presupusi organizatori ai atentatului de luni, originari din mica republica din Caucazul rusesc.

"Atunci au fost emise mandate de arestare", a spus sursa citata.

Potrivit acesteia, "suspectii pregateau o alta femeie kamikaze, pe care au adus-o luni la aeroportul" din Domododevo.

"Existau informatii, au fost luate masuri pentru localizarea si arestarea prezumtivilor teroristi la Zelenograd (50 km in nord-vestul Moscovei), dar nu au mai reusit sa-i gaseasca", a afirmat o alta sursa, citata de agentia Ria Novosti.

O alta sursa, citata de Interfax, anuntase anterior gasirea capului unui prezumtiv kamikaze "de tipologie araba" la locul atentatului soldat cu 35 de morti.