Elevii unei scoli din Bacup (Marea Britanie) sustin ca au fost traumatizati, dupa ce conducerea institutiei de invatamant le-a spus ca a inceput al Treilea Razboi Mondial si ca Londra este bombardata, transmite FoxNews. Incidentul a avut loc in timpul adunarii desfasurate la scoala romano-catolica St. Mary's, unde avea loc un exercitiu de aparare.

Dupa ce sirenele aeriene au dat alarma, profesorii i-au condus pe elevi in pivnita scolii. In acelasi timp, mai multe focuri de artificii si petarde au fost declansate pentru a simula sunetul exploziilor.

DailyMail precizeaza ca profesorii au organizat exercitiul pentru a le prezenta elevilor cum se desfasoara viata cotidiana in timpul unui conflict militar.

Mike Richards, directorul scolii, a declarat ca profesorii au decis sa organizeze exercitiul pentru ca elevii studiau Al Doilea Razboi Mondial, iar scoala a vrut ca ei sa vada ce s-ar intampla cu adevarat in viata reala. "Din nefericire, am facut ca exercitiul sa fie prea real. Dupa exercitiu, ne-am petrecut toata dupa-amiaza explicandu-le ca nu era un lucru adevarat".

Richards a adaugat ca a primit mai multe plangeri din partea parintilor, care reclamau faptul ca elevii au cosmaruri din cauza exercitiului.

"Iti trimiti copilul la scoala dimineata si acolo el afla ca e razboi. Nicio persoana care are o farama de bun-simt n-ar trebui sa-i faca sa experimenteze asa ceva", a declarat una dintre mame.

Richards si-a cerut scuze "pentru stresul provocat de incident".