Opinia publica din Olanda s-a declarat socata dupa aparitia unor imagini in care un adolescent, bolnav psihic, apare legat de un perete, transmite MorningStarr, citand un material realizat de BBC. Potrivit informatiilor, Brandon ar fi fost incatusat si legat de perete in fiecare zi, in ultimii trei ani.

Soc in OlandaFoto: Captura Youtube.com

Imaginile au fost facute dupa ce un angajat al institutiei ar fi dat detalii despre modul in care tanarul Brandon (18 ani) este legat de un perete.

In fotografii se poate vedea cum adolescentul poarta un ham, prins de un suport de metal de pe perete printr-o curea din piele groasă.

Angajatul spitalului a declarat ca Brandon a fost incatusat si legat de perete in fiecare zi, in ultimii trei ani.

Presa a citat o declaratie a mamei baiatului care a spus ca Brandon traieste "ca un animal in cusca".

Conform informatiilor, Brandon a fost internat in institutii psihiatrice de la varsta de cinci ani, avand dificultati mari de invatare si un comportament violent. In anii trecuti, baiatul era lasat sa mearga acasa la sfarsitul saptamanii, insa, dupa ce comportamentul sau a devenit din ce in ce mai violent, un judecator a decis, in 2007, sa permita incatusarea sa zilnica.

Olandezii dezbat in prezent modalitatile cele mai eficiente de tratare a pacientilor psihici cu comportament violent, dupa ce expertii sustin ca exista cel putin 40 de bolnavi care sunt tinuti in imprejurari similare.

In cursul unei dezbateri parlamentare de urgenta, politicienii olandezi s-au declarat "ingroziti" de modul in care este tratat baiatul, iar ministrul Sanatatii a declarat ca, desi intelege de ce Brandon e legat, va solicita o revizuire a acestei metode.