In jur 1.000 de oameni au protestat, luni, in centrul capitalei Tunisiei, cerand partidului de guvernamant sa renunte la putere, anunta Reuters. Demonstratia de pe Bulevardul Bourguiba - langa Ambasada Frantei - a inceput pasnic, insa, la final, fortele de ordine au folosit tunuri cu apa si au tras focuri in aer, iar apoi au imprastiat gaze lacrimogene, pentru a-i dispersa pe manifestanti. Participantii la demonstratie au strigat "Afara cu RCD!" (partidul de guvernamant - n.red.) si "Afara cu partidul dictaturii!".

Noi proteste in TunisiaFoto: Reuters

Premierul tunisian Mohamed Ghannouchi a anuntat, dupa fuga din tara a presedintelui Zein al-Abidin Ben Ali, vineri seara, ca urmeaza sa formeze un Guvern de unitate nationala care sa asigure conducerea tarii, pana la convocarea de alegeri prezidentiale anticipate.

Guvernul interimar, a carui componenta ar putea fi anuntata chiar in cursul zilei de luni, ar urma sa fie insa dominat, cel mai probabil, de partidul aflat si pana acum la guvernare, lucru care a starnit nemultumirea oamenilor.

Fostul presedinte tunisian Zine El Abidine Ben Ali a parasit tara in noaptea de vineri spre sambata, obtinand azil in Arabia Saudita, dupa ce Franta a refuzat sa il primeasca.

Violentele au continuat insa si sambata, autoritatile depunand eforturi pentru a restabili ordinea in tara.

Luni, soldati si tancuri stationeaza inca pe strazile din Tunis (capitala Tunisiei), pentru a preveni eventualele incidente.