UPDATE - Fotograful agentiei EPA ranit grav vineri in timpul manifestatiilor din Tunisia, fiind lovit de o grenada lacrimogena, este "in stare critica", dar nu a murit, a anuntat familia acestuia, care a transmis duminica un comunicat pentru a dezminti informatiile difuzate anterior de presa potrivit carora acesta ar fi decedat, informeaza Reuters.

Lucas Mebrouk DolegaFoto: Captura Youtube.com

"Familia fotografului francez Lucas Mebrouk doreste sa clarifice faptul ca, la acest moment, el nu este mort. Cu toate acestea, se afla intr-o stare extrem de critica", precizeaza comunicatul.

Fotograful francez Lucas Mebrouk Dolega, in varsta de 32 de ani, se afla in capitala Tunis ca trimis al agentiei de fotografii de presa EPA (European Pressphoto Agency), pentru a surprinde protestele de strada care au dus la inalturarea presedintelui tunisian Zine Al Abidine Ben Ali.

Potrivit organizatiei internationale Reporteri fara Frontiere (RFF), grenada lacrimogena care l-a lovit in cap pe Mebrouk Dolega fusese aruncata de un politist, de la mica distanta.

Agentiile internationale de presa au anuntat duminica, citand reprezentanti ai agentiei EPA si ai organizatiei RFF, ca fotoreporterul a murit dimineata.

Zeci de persoane au fost ucise in timpul celor patru saptamani de proteste sustinute de tunisieni impotriva coruptiei, incalcarii libertatilor civile, somajului si preturilor ridicate la alimente.