Un baiat din Australia, care se temea de apa si nu stia sa inoate, este elogiat de opinia publica de la Antipozi dupa ce i-a rugat pe salvatori sa-l ajute mai intai pe fratiorul sau mai mic, transmite CNN. In cele din urma, Jordan Rice (13 ani) a murit inecat.

Jordan Rice Foto: Captura Youtube.com

Incidentul a avut loc luni, in Toowoomba, o zona grav afectata de inundatiile recente.

Jordan, impreuna cu fratele sau mai mic, Blake (10 ani) si mama sa, Donna (43 de ani), mergeau cu masina pentru a cumpara uniforme scolare, in momentul in care au fost surprinsi de apele involburate. Mama baietilor a sunat disperata la numarul de urgenta, dupa care toti trei au urcat pe capota masinii, asteptand ajutoare.

Un barbat aflat in zona, Warren McErlean, a inotat spre masina, reusind sa il salveze pe baietelul mai mic. Din cauza nivelului apelor care crescuse amenintator, barbatul a fost nevoit sa dea drumul franghiei inainte ca Donna si Jordan sa o apuce, cei doi fiind maturati de ape.

"Jordan imi striga sa-i salvez mama si fratiorul mai mic", a relatat McErlean, adaugand: "E ingrozitor. Ii tot spuneam baiatului ca urma sa fie in regula. Si nu a fost".

"Imi pare foarte rau pentru el si pentru familia sa ca nu am reusit sa facem mai mult si sa-i scoatem de-acolo", a declarat el.

Familia a elogiat atitudinea eroica a baiatului. "Jordan nu putea sa inoate si era speriat de apa. Insa cand barbatul a vrut sa-l salveze, el i-a spus: salvati-l mai intai pe fratiorul meu... E micul nostru erou", a spus tatal baiatului.

Pe site-ul de socializare Facebook a fost realizata o pagina in memoria lui Jordan Rice, care a strans peste 150.000 de suporteri. Oamenii au trimis mii de mesaje de simpatie si sprijin pentru tatal baiatului si pentru cei trei frati Blake, Kyle si Chris. In plus, forumurile de discutii din Australia au fost invadate de mesaje de elogiere a baiatului.

Inundatiile produse in Queensland au provocat moartea a 15 persoane, in timp ce alte 70 sunt inca disparute. Pagubele se cifreaza la sute de milioane de dolari.