Premierul israelian a avertizat ca prezenta prea multor refugiati va ameninta Israelul ca stat evreu si democratic, relateaza JerusalemPost. Benjamin Netanyahu a afirmat ca "numai o mica parte" din cei care merg in Israel sunt "cu adevarat refugiati".

"Intrusii au cucerit Eilat si Arad si cucersc in prezent Tel Avivul de la nord la sud", a afirmat Netanyahu, intr-un discurs tinut in cadrul Conferintei Asociatilor de Producatori.

El a adaugat ca mii de intrusi intra anual in Israel, deoarece Israelul "s-a transformat in aproape singura tara de mana intai din lume in care pot merge refugiatii din lumea a treia".

Premierul a spus ca Israelul construieste un zid la granita cu Egiptul pentru "a opri acest val" de mii de refugiati ce intra in Israel in fiecare an.

"Un flux de refugiaţi ameninţă să stearga realizarile noastre, afectand existenta noastra ca stat evreiesc şi democratic", a spus premierul Netanyahu.

JerusalemPost precizeaza ca declaratiile lui Netanyahu au fost facute in contextul in care trupele israeliene aflate in nordul tarii au fost puse in stare de alerta, dupa ce guvernul de la Beirut a cazut, iar instabilitatea politica din Liban ameninta sa declanseze noi violente.

Miscarea Hezbollah si aliatii sai au parasit miercuri cabinetul condus de Saad Hariri stricand astfel unitatea guvernului din Liban. Din totalul de 30 de ministere, Hezbollah detinea 11.

Guvernul din Liban se afla in pragul crizei din momentul implicarii unui tribunal sustinut de ONU in investigarea asasinarii lui Rafik Hariri, tatal actualului premier. Cel mai probabil tribunalul va dovedi ca in spatele crimei se afla membrii Hezbollah.