La peste trei ani dupa ce micutul urs polar Knut de la gradina zoologica din Berlin a tinut prima pagina a ziarelor din intreaga lume, Heidi, un oposum sasiu, este pe punctul de a cuceri inimile germanilor, avand deja peste 65.000 de admiratori pe reteaua de socializare Facebook, relateaza AFP.

Heidi, oposumul sasiuFoto: Agerpres

Micutul marsupial, ai carui ochi sasii atrag simpatia internautilor, nu isi va face totusi prima aparitie publica la gradina zoologica din Leipzig decat in data de 1 iulie, potrivit paginii Facebook creata pentru micutul animal.

Heidi, in varsta de doi ani si jumatate, a ajuns la Leipzig alaturi de sora sa geamana Naira si de masculul Teddy, in varsta de un an si jumatate, in mai 2010. Cele doua surori s-au nascut in Carolina de Nord (SUA).

Nu se stie exact ce a provocat aceasta privire, dar o explicatie ar putea consta in talia sa nu tocmai supla, care ar fi putut provoca formarea de grasimi in spatele ochilor.

Cert este ca Heidi a devenit celebra dupa difuzarea unui reportaj legat de gradina zoologica din Leipzig.

Poate Heidi sa-l detroneze pe Knut, care a declansat o furtuna mediatica internationala imediat dupa nasterea sa, in decembrie 2006? Ar trebui sa o faca repede, deoarece speranta de viata a unui oposum este in medie de patru - cinci ani, noteaza AFP.

Oposumul este un mamifer marsupial care trăieste în America de Nord, de mărimea unei pisici, a cărui blană cenusie este foarte căutată (Didelphys), potrivit dexonline.ro.