Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a denuntat vineri "un plan deosebit de pervers de epurare religioasa" in Orientul Mijlociu, dupa seria de atacuri care a avut loc impotriva crestinilor in aceasta regiune, relateaza Reuters.

Seful statului francez a condamnat violentele impotriva acestei comunitati, precum atentatul din noaptea de Sfantul Silvestru, soldat cu 20 de morti intr-o biserica din Alexandria, in Egipt, sau atacurile impotriva locuintelor crestinilor in Bagdad, in Irak.

"Trebuie sa fim atenti, nu mai putem admite si, deci, sa facilitam ceea ce pare din ce in ce mai mult, folosesc un cuvant puternic, cu un plan deosebit de pervers de epurare in Orientul Mijlociu, de epurare religioasa", a spus el.

"In Irak, la fel ca in Egipt, crestinii din Orient sunt la ei acasa, si sunt acolo de peste 2.000 de ani. Nu putem accepta ca aceasta diversitate umana, culturala si religioasa care reprezinta regula in Franta, in Europa si in majoritatea tarilor occidentale sa dispara din aceasta parte a lumii", a comentat Sarkozy.

Arhiepiscopul Parisului, Andre Vingt-Trois, nu crede ca termenul "epurare" folosit de Nicolas Sarkozy este exagerat.

"Daca luam in calcul o populatie care era de un milion de oameni acum zece ani si care este de doar 200.000 astazi, putem vorbi de o epurare", a explicat el.