Un vulcan din apropiere de orasul italian Napoli ar putea distruge toate formele de viata din Europa, relateaza Daily Mail.

In urma cu peste 2.000 de ani, Vezuviul a distrus Pompei. Puterea acestuia nu se compara insa cu cea a lui Campi Flegrei, un vulcan inactiv de 4.000 de ani, dar care incepe sa se trezeasca la viata, scriu ziaristii de la tabloidul britanic.

Totul a inceput cu aproape 1.000 de cutremure mici care au avut loc in zona orasului Napoli. Seismele nu au provocat pagube mari, insa au tras un semnal de alarma important deoarece nu a provenit de la muntele Vezuviu, aflat in apropierea orasului, ci de la unul dintre cei mai mari si mai periculosi vulcani din lume: gigantul Campi Flegrei, potrivit specialistilor de la Institutul National de Geofizica si vulcanologie din Italia.

Scenariul cel mai pesimist vorbeste despre distrugerea celor mai multe forme de viata din Europa.

"Am putea avea de-a face cu ceva extrem de periculos. Daca asa stau lucrurile, atunci vom avea 60 de ani de neliniste, posibile cutremure si eruptii vulcanice", avertizeaza Chris Kilburn, unul dintre membrii echipei internationale de cercetare.

Vulcanul Campi Flegrei este situat sub apele Golfului Napoli, langa localitatea Pozzuoli.