O echipa de arheologi israelieni sustine ca a descoperit intr-o pestera din Tel Aviv cele mai vechi ramasite umane, care dateaza de acum 400.000 de ani, ceea ce ar contrazice teoria conform careia Homo sapiens a aparut in Africa, in urma cu 200.000 de ani, relateaza AFP.

Unul dintre dintii descoperiti in pestera din Tel AvivFoto: Agerpres/AP

Potrivit lui Avi Gopher de la Institutul de Arheologie al Universitatii din Tel Aviv, testele facute pe stalagmite, stalactite si alte materiale gasite in pestera indica faptul ca cei opt dinti descoperiti aici ar putea fi cele mai vechi ramasite ale speciei umane.

"Pestera noastra a fost folosita pentru o perioada de aproximativ 250.000 de ani - de acum aproximativ 400.000 de ani pana acum 200.000. Dintii sunt imprastiati pe mai multe niveluri ale pesterii, unii in partea cea mai adanca, adica de acum 400.000 de ani," a explicat el.

"In acest moment este acceptata ideea conform careia primii Homo sapiens de care stim au fost in Africa acum 200.000 de ani. Nu stim de alt loc unde cineva sa fi anuntat ca a existat Homo sapiens mai devreme decat atat," a precizat Gopher.

Gopher a spus ca primii dinti au fost gasiti in 2006, insa cercetatorii au asteptat sa gaseasca mai multe mostre, apoi sa realizeze teste timp de cativa ani, inainte de a publica rezultatele.