Dupa Londra si Paris, a venit randul Moscovei si New Yorkului, doua importante centre aeroportuare, sa sufere capriciile iernii, scrie Le Monde. Daca in Statele Unite sute de zboruri au fost anulate, din cauza ninsorilor abundente, Moscova s-a transformat intr-un imens patinoar, in urma ploilor care cad la temperaturi apropiate de zero grade. Principalul aeroport al capitalei Rusiei a ramas fara curent iar taximetristii au profitat de situatie si au majorat preturile de pana la zece ori.

Ploaia inghetata a paralizat aeroportul DomodedovoFoto: Reuters

O furtuna de zapada s-a abatut duminica asupra coastei de est a Statelor Unite, obligand companiile aeriene sa anuleze sute de zboruri, in special plecari de pe aeroporturile din New York, Philadelphia si Boston.

Intre 22 si 38 de cm de omat sunt asteptati duminica la New York si 22 cm la Boston, pana luni, din cauza unei furtuni de zapada care a atins nordul coastei de est, de la Carolina de Nord si pana la Noua Anglie, si care se deplaseaza spre nord. Guvernatorul de Massachusetts a declarat stare de urgenta.

Continental Airlines a anulat 265 de plecari de pe aeroportul Newark si are in vedere incetarea totala a activitatii pana luni dimineata. Compania United s-a vazut nevoita sa anuleze 110 plecari de pe aeroporturile din New York, Boston si Philadelphia.

La randul sau, compania AirTran a anulat 81 de zboruri in orasele din nord-vest. In aceasta dimineata, zeci de zboruri europene din Roissy (Paris) si Heathrow (Londra) cu destinatia estul SUA au fost anulate.

Aeroportul Domodedovo a ramas fara curent, taximetristii au majorat preturile de zece ori

Aeroportul international Domodedovo din Moscova era inchis duminica si a ramas in mai multe randuri in bezna, din cauza penelor de curent provocate de fenomenul freezing rain. Mai multe zboruri au fost redirectionate spre un alt aeroport international, Seremetievo. Potrivit agentiei federale pentru aviatie, aproximativ 8.000 de persoane nu au putut decola de pe Domodedovo, un aeroport prin care tranziteaza zilnic aproximativ 55.000 de pasageri.

In cursul serii, aeroportul a ramas in bezna, in conditiile in care liniile electrice care legau Domodedovo de capitala rusa au cazut. Taximetristii a profitat de ocazie si au majorat preturile de zece ori.

In total, peste 150 de zboruri au fost anulate duminica in Moscova, dintre care 100 la Domodedovo si 50 la Seremetievo, in nordul capitalei.

Poleiul a paralizat circulatia si a transformat Moscova intr-un imens patinoar, din cauza ploilor care cad pe o temperatura apropiata de zero grade, generand asa-numitul fenomen freezing rain, sau ploaie care ingheata.