Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova a anuntat sambata rezultatele renumararii voturilor exprimate la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. Desi au fost inregistrate unele calcule gresite, acestea nu modifica in niciun fel distribuirea mandatelor in Parlamentul de la Chisinau, PCRM ramanand cu 42 de mandate, PLDM cu 32, PDM cu 15 si PL cu 12 mandate, relateaza Unimedia.md.

In urma procesului de renumarare, care a inceput la 15 decembrie, Partidul Comunistilor a obtinut 308 voturi in plus, iar Partidul Liberal Democrat a pierdut 112 voturi, Partidul Democrat - 227 voturi si Partidul Liberal - 98 voturi.

Cea mai semnificativa diferenta s-a inregistrat in Soroca, satul Rublenita, unde comunistii au luat cu 395 voturi mai mult, iar PLDM cu 129 mai putin, PDM - 160 mai putin si PL cu 34 voturi mai putin decat in urma procesarii initiale a voturilor.

Potrivit secretarului CEC, Iurie Ciocan, in localitatea Rublenita a fost inregistrat un caz fara precedent, din cauza unei erori umane au fost incurcate pachetele cu buletine de vot. Asupra acestui caz umeaza sa se expuna Procuratura Generala.

Curtea Constiutionala a dispus renumararea voturilor exprimate in alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, in urma unei cereri depuse de PCRM, care a invocat numeroase incalcari in listele electorale suplimentare, ce au dus la pierderea a 1% din voturile obtinute de comunisti.

Procedura a costat peste 13 milioane de lei (aproximativ 1 milion de dolari).