Violentele interetnice ar putea continua in acest sfarsit de saptamana in Rusia, scrie presa moscovita. Potrivit unor informatii neoficiale, nationalistii intentioneaza sa organizeze sambata alte manifestatii la centrul televiziunii Ostankino din capitala tarii.

Reprezentantii tineretului caucazian vor iesi si ei in strada, dar la gara Kiev, informeaza Nezavisimaia gazeta.

Ziarul noteaza ca evenimentele din ultimele opt zile au dovedit ca fortele de ordine stiu sa disperseze orice intrunire neautorizata. Dar amploarea celor intamplate oricum impresioneaza: un numar atat de mare de persoane nu a mai fost retinut de la puciul din octombrie 1993.

Presa considera ca organele de ordine sunt puse in dificultate cand este vorba de a combate extremismul: in primul rand din cauza divergentelor interdepartamentale. In al doilea rand, cele mai violente ciocniri nu au loc acolo unde sunt prezente fortele de militie.

In al treilea rand, situatia este complicata de faptul ca majoritatea moscovitilor simpatizeaza cu nationalistii: locuitorii ii sustin pe manifestantii din Piata Manej, dar ii condamna pe cei care au agitat spiritele impotriva fortelor de ordine.