Cinci parlamentari ai opozitiei din Ucraina au ajuns la spital dupa ce s-au batut joi seara, in plenul parlamentului, cu membrii partidului aflat la putere , potrivit presei locale, citate de AFP. Deputatii formatiunii fostului premier Iulia Timosenko au refuzat sa paraseasca sala, ca semn de protest la ancheta demarata pe numele liderului sau, acuzat de abuz de putere pentru ca ar fi deturnat fonduri de la bugetul de stat.

Insa membrii partidului presedintelui Victor Ianukovici au intrat peste ei si au incercat sa ii scoata cu forta, pentru a se asigura ca parlamentul isi va putea desfasura activitatea vineri dimineata.

La fata locului a fost nevoie de ambulante, care au dus cinci dintre parlamentarii opozitiei la spital.

Membrii opozitiei se baricadasera in sala, cu bannere pe care scria "Mainile jos de pe Timosenko!" sau "Opriti Represiunea Politica!". Membrii Partidului Regiunilor, aflat la putere, au rupt usile si au intrat peste ei in camera, unde a izbucnit o incaierare cu pumni si scaune. Unul dintre deputati a fost ranit grav la cap.

Timosenko este anchetata pentru ca ar fi directionat in mod ilegal 290 de milioane de dolari, primiti de Ucraina in schimbul vanzarii cotei sale CO2, la fonduri de pensii. Liderul opozitiei nu are voie sa paraseasca Kievul.