Reteaua terorista Al-Qaida se pregateste de atacuri in Statele Unite si Europa, inclusiv in Marea Britanie, cu ocazia Craciunului, a declarat joi generalul Dhiya Hussein, responsabil al serviciilor antiterorism din cadrul Ministerului irakian de Interne, scrie Reuters.

Aceste informatii, a spus el, au fost obtinute de la un militant islamist capturat luna trecuta impreuna cu 38 de camarazi ai sai de catre fortele de securitate irakiene.

In luna noiembrie a fost capturat unul dintre principalii lideri ai aripii Al-Qaida din Irak, "Statul islamic Irak" (ISI) si membrii din conducerea miscarii aflati in provincia Anbar.

"Unul dintre barbati a recunoscut ca ISI a vrut sa desfasoare atacuri in Statele Unite, Marea Britanie si in alte tari europene si ca pregatirile erau in curs in acest scop", a declarat General Hussein.

Autoritatile de la Bagdad au informat tarile in cauza si anchetatorii americani l-au interogat pe militantul islamist, a adaugat el.

In Statele Unite, FBI si Departamentul pentru Securitate Interna a avertizat miercuri asupra unor posibile amenintari teroriste in timpul sarbatorilor de sfarsit de an, a declarat un oficial federal.

Nu exista informatii precise sau credibile despre un posibil atac, dar alerta se bazeaza pe informatii din strainatate, a adaugat acesta.