Armata libaneza a anuntat ca a descoperit in muntii din apropiere de Beirut doua dispozitive israeliene de supraveghere, foarte sofisticate, transmite Reuters. Aparatele ar fi putut ajuta fortele israeliene sa monitorizeze si sa stabileasca tinte pentru un eventual atac.

Echipamentul suspectFoto: http://www.lebarmy.gov.lb/

Potrivit unui comunicat, echipamentul a fost descoperit in urma unor informatii oferite serviciilor secrete libaneze de catre "surse din rezistenta", respectiv organizatia siita Hezbollah.

Armata libaneza afirma ca Israelul a instalat dispozitivele in Sanin si Barouk, districte muntoase aflate la nord si sud de capitala Beirut.

Echipamentele, care puteau sa stabileasca coordonate ale tintelor, includeau lasere capabile sa ajunga la 20 de km, un generator electric independent si un dispozitiv de transmitere a imaginilor.

O sursa militara a declarat ca dispozitivele, care au fost distruse miercuri de armata libaneza, erau capabile si sa monitorizeze o mare parte din regiunea de granita dintre Liban si Siria.

Mai multe imagini postate pe site-ul armatei libaneze arata instalatii electronice despre care se afirma ca sunt dispozitivele de spionaj israeliene.

Locuitorii din sudul Libanului au declarat ca, imediat dupa anuntul facut de armata, avioane israeliene au survolat zona la joasa altitudine.

Armata israeliana a afirmat insa intr-un comunicat ca "nu exista activitati militare neobisnuite in zona".