Starul rock Jon Bon Jovi, celebru pentru piesele sale precum "Keep the Faith" si "I Believe", a fost ales de presedintele SUA Barack Obama sa isi foloseasca optimismul din versurile sale pentru a ajuta la rezolvarea nevoilor comunitatii, transmite CNN. Obama l-a numit marti pe Jon Bon Jovi in Consiliul pentru gasirea de solutii pentru comunitate.

Alaturi de personalitati precum presedintele si CEO eBay, John Donahoe, si Paula Boggs, Executive VP Starbucks el va avea misiunea sa mobilizeze societatea civila in favoarea obiectivelor presedintiei americane, a anuntat Casa Alba.

"Acesti barbati si femei si-au dedicat vietile si carierele unor angajamente civice si inovarii sociale", a spus presedintele intr-o declaratie scrisa.

Consiliul a 25 de state va incerca sa mobilizeze cetatenii, oamenii de afaceri si organizatiile nonprofit sa actioneze mai eficient impreuna pentru a rezolva probleme specifice comunitatii.

Nascut in New Jersey, Bon Jovi, in varsta de 48 de ani, a vandut mai mult de 120 de milioane de albume, este de asemenea cunoscut ca un activist politic si a fost mult timp implicat in problemele comunitatii sale.

El este presedintele Jon Bon Jovi Foundation ale carei actiuni lupta impotriva saraciei si persoanelor fara adapost si ofera locuinte pentru persoanele cu venituri mici. Din acest nou rol, castigatorul premiului Grammy a declarat ca a fost onorat ca a fost ales in acest Consiliu.

"Toti avem un rol de jucat in rezolvarea unora dintre problemele natiunii noastre, si astept cu nerabdare sa lucrez impreuna cu restul Consiliului pentru a ajuta unde pot", a spus Bon Jovi.