Suedia a decis marti sa faca apel impotriva eliberarii conditionate a fondatorului site-ului WikiLeaks, decisa de justitia britanica, a anuntat reprezentantul legal al autoritatilor de la Stockholm la Londra. Astfel, Julian Assange va ramane in inchisoare la Londra, relateaza AFP.

Reprezentantul autoritatilor suedeze, Gemma Lindfield, a anuntat in fata unui tribunal din Londra decizia autoritatilor suedeze de a face apel impotriva eliberarii sub cautiune a lui Assange. Justitia britanica trebuie sa examineze apelul in termen de 48 de ore.

Unul dintre avocatii lui Assange declarase anterior ca Suedia a decis sa nu faca apel contra hotararii de eliberare conditionata a fondatorului WikiLeaks.

Mai multi suporteri din randul celebritatilor au strans crica 240.000 de lire pentru a plati cautiunea.

Decizia a fost intampinata cu urale de catre sustinatorii lui Assange, stransi in afara tribunalului.

Assange a fost arestat in urma cu o saptamana in Marea Britanie in baza unui mandat european emis de Suedia. Politia londoneza a afirmat ca impotriva fondatorului Wikileaks exista 4 capete de acuzare - unul referitor la constrangerea victimelor, doua la molestari sexuale si unul de viol, toate comise in august 2010.

Judecatorul Howard Riddle a hotarat eliberarea conditionata a lui Assange, pana la urmatoarele audieri din 11 ianuarie.

Australianul in varsta de 39 de ani neaga acuzatiile, dar a recunoscut ca a avut relatii sexuale cu doua femei in timpul unei vizite in Suedia din august. Avocatul sau sustine ca ancheta nu are nicio baza, ci face parte dintr-o campanie de incriminare.

Intre timp, una dintre cele doua femei suedeze care au depus plangere impotriva fondatorului site-ului Wikileaks a parasit Suedia si nu ar mai coopera cu anchetatorii, sustine pagina electronica australiana Crikey.com. Potrivit informatiilor, Anna Ardin se afla in prezent in teritoriile palestiniene, unde lucreaza ca voluntar cu un grup crestin ce incearca sa-i impace pe arabi si israelieni.

Julian Assange, australianul de 39 de ani a fost arestat la scurt timp dupa ce site-ul Wikileaks a dat publicitatii mii de depese americane secrete.

Wikileaks va continua sa publice telegrame diplomatice americane, in pofida arestarii fondatorului sau Julian Assange, declara imediat dupa arestare un jurnalist care lucreaza pentru site.

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a declarat saptamana trecuta ca arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, dovedeste ca statele occidentale sunt ipocrite in ceea ce priveste democratia. "Daca vorbim despre democratie, ea trebuie sa fie completa. De ce a fost inchis Assange? Asta e democratia?", s-a intrebat el.

Se actualizeaza