Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a anuntat luni ca guvernul va aloca 646 de miliarde de dolari pentru modernizarea armatei, pana in 2020, relateaza Reuters.

Fortele armate au solicitat o majorare a cheltuielilor pentru modernizarea infrastructurii si a sistemelor de armament imbatranite, care ii submineaza performante in conflictele locale, dupa destramarea Uniunii Sovietice.

"Alocam fonduri foarte serioase, semnificative, pentru programul de reinarmare. Imi este si teama sa pronunt aceasta cifra: 20 de trilioane de ruble", a spus Putin.

"Trebuie in sfarsit sa depasim consecintele acelor ani in care armata si marina au fost masiv subfinantate", a afirmat Putin, in cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la santierul naval SevMash din orasul Severodvinsk.

Putin a precizat ca programul de modernizare se va axa pe fortele nucleare strategice, sisteme de aparare aeriene, comunicatii, informatii, avionul de a cincea generatie si marina, care va primi circa 4,7 trilioane de ruble.

Noul program prevede modernizarea, anual, a 11% din totalul echipamentului militar si va permite Rusiei sa majoreze la 70% ponderea armamentului modern, pana in 2020.