Ministrul scotian al Transporturilor a demisionat din functie dupa ce un val de ninsori a paralizat traficul rutier, feroviar si aerian din intreaga tara, anunta Agerpres, citand Associated Press. Aeroporturile au fost inchise, trenurile au ramas in gari, iar cea mai aglomerata autostrada din Scotia a fost inchisa in prima parte a acestei saptamani dupa ce un val de zapada si gheata a acoperit totul. Multi soferi care nu se aflau in orase au fost nevoiti sa isi petreaca noaptea in masini pe strazile acoperite de zapada.

Haosul creat i-a surprins pe multi, in conditiile in care Scotia este mai obisnuita cu iernile grele decat vecina sa din sud, Anglia.

In scrisoarea prin care si-a prezentat sambata demisia, ministrul Transporturilor, Stewart Stevenson, a aratat ca ar fi putut face mai multe pentru oamenii care au ramas prizonieri ai viscolului, "in conditii grele si infricosatoare", precizand ca era datoria lui ca acestia sa fie mai bine informati cu privire la situatie. Premierul scotian Alex Salmond a precizat, la randul sau, ca a acceptat demisia cu regret.