Caderile de zapada de joi din nordul Europei au dus la un adevarat infern pentru cetatenii din mai multe tari. Aeroporturile au ramas inchise, strazile au fost blocate iar trenurile de mare viteza Eurostar au fost anulate, relateaza AFP.

Cea mai grava situatie se inregistreaza in Marea Britanie, unde mii de scoli au fost inchise iar navetistii au fost "exasperati", in contextul in care trenurile nu circula iar strazile inghetate sunt considerate nesigure.

Aeroportul Gatwick a carui redeschidere a fost prevazuta initial pentru joi dimineata, va ramane inchis inca o zi, pistele sale fiind in continuare impracticabile. Acelasi lucru se intampla si in cazul aeroportului din Edinbourg, Scotia.

Peste 20 de trenuri de mare viteza ce urmau sa circule joi intre Paris si Londra si intre Bruxelles si Londra au fost anulate, a avertizat compania Eurostar. Intarzierile trenurilor ramase in circulatie pot ajunge si pana la 90 de minute.

Aeroportul international din Geneva s-a redeschis joi, dupa o zi si jumatate in care a fost inchis, ca urmare a caderilor masive de zapada.

Zeci de zboruri au fost de asemenea anulate sau amanate joi pe aeroporturile din Paris, Praga si Frankfurt.

Valul de frig a provocat moartea a 26 de persoane in centrul Europei, dintre care 18 numai in Polonia, unde temperaturile au coborat la minus 33 de grade Celsius.