Mama fondatorului Wikileaks, Julian Assange, se declara „tulburata” de vestea că Interpolul il urmareste pentru a-l aresta, scrie portalul australian ABC News. Interpolul a alertat statele membre să-l aresteze pe australianul de 39 de ani suspectat de viol, pe baza unui mandat emis de Procuratura din Goteborg (Suedia). Christine Assange, care locuieşte în Queensland, spune ca este preocupata de bunăstarea fiul ei şi nu vrea ca acesta sa fie "vânat şi întemniţat".

Julian AssangeFoto: Reuters

Wikileaks se afla sub o presiune intensă după divulgarea unor telegrame sensibile pentru diplomatia SUA. El este in prezent cautat de Interpol pentru acuzatii de viol si molestare sexuala, mandatul fiind emis de Procuratura din Goteborg, care a confirmat emiterea lui.

Assange, care a fost născut în Townsville, dar care nu poate fi localizat cu certitudine, a contestat mandatul la un tribunal suedez. Institutia i-a respins cererea, iar Assange a introdus recurs.

Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, care initial ii refuzase fondatorului Wikileaks o cerere de rezidenta, a revenit asupra deciziei. "Suntem gata să-i oferim dreptul de şedere în Ecuador in mod neconditionat”, a declarat miercuri dimineata adjunctul ministrului de externe Kintto Lucas.