Diego Fernandez de Cevallos, un important politician mexican, fost candidat la presedintia tarii, a fost eliberat de catre rapitorii sai dupa mai bine de sase luni in captivitate, a anuntat sambata cotidianul "El Universal", preluat de Reuters. Potrivit informatiilor, familia lui Fernandez a platit o recompensa de circa 20 de milioane de dolari in schimbul eliberarii sale. Un inalt oficial guvernamental a precizat insa ulterior ca Fernandez nu a fost eliberat, iar informatiile legate de soarta lui "sunt gresite".

Diego Fernandez de CevallosFoto: Reuters

Fernandez (69 de ani), membru al Partidului Actiunea Nationala (PAN), a fost eliberat vineri noaptea, a informat ziarul mexican, citand surse din familia politicianului. Acestea au precizat ca familia a platit o recompensa de circa 20 de milioane de dolari.

"Totul e bine. Diego e OK, iar lucrurile s-au terminat cu bine", a declarat un membru al familiei lui Fernandez.

Un alt ziar, "Milenio", a anuntat insa ca informatiile legate de eliberarea lui Fernandez sunt gresite, fara insa sa ofere detalii. Un inalt oficial guvernamental a precizat si el ca Fernandez nu a fost eliberat, iar informatiile legate de soarta lui "sunt gresite".

Oficiali de la Biroul Procuraturii Generale si de la cartierul general al PAN din Mexico City nu au putut fi contactati pentru a comenta informatiile.

Diego Fernandez de Cevallos, cunoscut pentru personalitatea sa deschisa, a fost rapit in luna mai de la ferma sa aflata in centrul Mexicului. Masina sa a fost gasita in apropiere; autoritatile au descoperit atunci si o foarfeca pe care se aflau urme de sange.

In lunile care au urmat, rapitorii au dat publicitatii mai multe fotografii cu Fernandez, in care acesta aparea legat la ochi, intr-o incercare de a obliga familia politicianului sa plateasca recompensa ceruta.

Identitatea rapitorilor nu este cunoscuta. Reuters precizeaza ca rapirile pentru recompensa sunt un fenomen obisnuit in Mexic, iar victime cad atat directori de companii si politicieni, cat si mexicani obisnuiti.