O adolescenta din Marea Britanie a fost arestata sub acuzatia de incitare la ura religioasa, dupa ce ar fi dat foc unei versiuni in limba engleza a Coranului, cartea sfanta a musulmanilor, transmite BBC. Fata, care are 15 ani, a postat filmul incidentului pe pagina sa de pe site-ul de socializare Facebook.

Potrivit informatiilor, incidentul a avut loc in urma cu doua saptamani in West Midlands, in incinta scolii unde invata fata. Tanara a fost filmata in timp ce incendia Coranul, in timp ce mai multi elevi se uitau la ea.

Politia a anuntat ca inregistrarea video a incidentului a fost raportata conducerii institutiei de invatamant, fiind retrasa ulterior de pe Facebook.

Politistii au arestat de asemenea si un baiat in varsta de 14 ani, suspectat ca a facut mai multe amenintari. Amandoi adolescentii au fost eliberati pe cautiune.

BBC scrie ca organizatia care a publicat versiunea in limba engleza a Coranului a facut o vizita la scoala unde a avut loc incidentul, pentru a discuta cu elevii.

Catherine Heseltine, director al Muslim Public Affairs Committee, a declarat ca arderea Coranului este unul dintre cele mai ofensatoare gesturi pentru musulmani pe care si-l poate imagina. "Coranul este cel mai sfant lucru pentru mai mult de un miliard de musulmani din intreaga lume", a declarat Heseltine.

"Noi credem ca este cuvantul Domnului. Este calauza pe care Domnul ne-o ofera in aceasta viata", a adaugat ea.

Un oficial local responsabil cu educatia, Bob Badham, a declarat ca a vizitat scoala unde a avut loc incidentul. El s-a declarat convins ca atmosfera printre copiii din scoala "e in general buna" si ca nu exista "o problema mai mare" in regiunea respectiva.