Serviciile secrete din Rusia (FSB, ex-KGB) au produs o serie de filme de desene animate care isi propun sa educe copiii in lupta antiterorista si impotriva criminalitatii, neezitand sa treaca la amenintari cu inchisoarea daca vreun copil face glume proaste la telefon, relateaza AFP.

Aceste filme, cu o durata de 15 - 30 secunde, comentate in rime si disponibile pe internet, arata spre exemplu ce poate pati un copil daca se hotareste sa-si insuseasca un bagaj gasit pe strada.

"Un baietel gaseste o sacosa. Sacosa este abandonata, o ia si pleaca. Sacosa face tic-tac. Nu o sa va aratam ce se intampla cu baietelul", explica o voce din off, sugerand moartea micutului.

"Un baiat gaseste o cutie de carton. Cheama politia, se indeparteaza si nu lasa pe nimeni sa se apropie. Este un baiat bun si primeste o medalie", spune vocea, dupa care sunt afisate numerele de telefon de la Politie si de la FSB.

Un alt desen animat arata povestea unui copil care face o farsa telefonica si alerteaza politia despre o bomba falsa ascunsa in scoala sa: "Copilul nu va primi o bicicleta, ci o pedeapsa de trei ani de inchisoare", avertizeaza FSB.