Autoritatile din Coreea de Sud au anuntat miercuri ca au descoperit cadavrele a doi civili, ucisi in atacul de marti lansat de Coreea de Nord, informeaza CNN. Bilantul atacului se ridica astfel la patru morti si cel putin 18 raniti.

Case distruse pe insula YeonpyeongFoto: Reuters

Cadavrele, care au fost gasite in zona de coasta a insulei Yeonpyeong, sunt ale unor barbati cu varsta de aproximativ 60 de ani. Locuitorii din zona sustin ca cei doi erau muncitori constructori care nu locuiau pe insula, a declarat Song Young-gil, primarul din Incheon.

CNN precizeaza ca sute de locuitori de pe insula atacata de Coreea de Nord au fost evacuati in Incheon.

Oficialii de la Seul au declarat marti ca doi puscasi marini sud-coreeni au fost ucisi, iar alti 15 militari si trei civili au fost raniti de obuzele trase din Nord.

Agentia Yonhap a anuntat ca, in urma atacului de marti, cinci cladiri de pe insula au fost lovite directe, iar alte 22 au fost afectate. Guvernul de la Seul a declarat ca va oferi circa 875.000 de dolari ca fonduri de urgenta, pentru a repara imobilele afectate de atac.

Ministerul Apararii de la Seul a declarat ca este vorba de o violare evidenta a Tratatului de armistitiu cu tara vecina, in timp ce Casa Alba a "condamnat ferm atacul Coreei Nord" si a cerut incetarea ostilitatilor. Armata din Coreea de Sud se afla in stare de alerta maxima.