Premierul japonez, Naoto Kan, a lansat, miercuri, un apel catre autoritatile de la Beijing de a se alatura eforturilor care sa determine Coreea de Nord sa "dea dovada de retinere", dupa bombardamentul nord-coreean asupra unei insule sud-coreene. "Ii cerem Chinei, care are o influenta importanta in Coreea de Nord, sa se alature eforturilor de a ingradi actiunile acesteia" - a spus seful executivului de la Tokio, citat de France Presse. El a explicat ca, in urma bombardamentul care a avut loc marti, este preocupata intreaga Asie de est, inclusiv in Japonia.

Comunitatea internationala a condamnat unanim acest atac. Marti seara, presedintele american Barack Obama a denuntat amenintarea reprezentata de Coreea de Nord, dupa ce mai multe tiruri de obuze nord-coreene au fost trase asupra insulei Yeonpyeong. Liderul de la Casa Alba a facut si apel la adresa Chinei, careia i-a cerut sa faca presiuni asupra aliatului sau.

In urma atacului, doi soldati sud-coreeni si-au pierdut viata, iar alte 18 persoane (15 soldati si 3 civili) au fost ranite. Bombardamentul a provocat tiruri de riposta, acest incident fiind unul dintre cele mai grave din peninsula divizata de razboiul din 1950-1953.