Elevii din scolile islamice din Marea Britanie invata din manualele scolare cum sa taie mana infractorilor si ca evreii pun la cale o conspiratie pentru a conduce lumea, arata o ancheta realizata de BBC si citata de AFP.

Aproximativ 5000 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani invata ca cei care nu cred in islam sunt condamnati la "focul iadului" dupa moarte.

Un manual adresat elevilor de 15 ani sfatuieste ca "hotii sa fie pedepsiti prin taierea unei maini dupa primul delict si prin taierea unui picior dupa al doilea".

"Manulalul prevede taierea mainii unui hot din dreptul incheieturii. Apoi mana trebuie cauterizata pentru a se evita hemoragia si moartea", se arata in ancheta BBC.

Tinerii sunt avertizati ca persoanele cu orientari homosexuale trebuie executate prin lapidare, arse de vii sau aruncate de pe o stanca. Elevii musulmani mai sunt invatati ca scopul principal al evreilor este sa conduca lumea si sa controleze resursele.

Astfel de idei sunt promovate in cadrul Clubului scolilor saudite din Marea Britanie si Irlanda, iar unele dintre institutiile de invatamant din Londra apartin Guvernului saudit.

Ministrul britanic al Educatiei, Michael Gove, a declarat ca nu doreste sa intervina in deciziile Guvernului saudit, "care organizeaza propriul sistem educational".

"Dar e foarte clar ca acest material pedagogic antisemit nu poate fi utilizat in scoli britanice. Organismul britanic pentru inspectarea scolilor va face un raport pe aceasta tema", precizeaza ministrul britanic al Educatiei.