Un detonator, baterii si un ceas, aflate intr-o servieta intr-un avion ce urma sa ajunga in Germania, au fost interceptate de politia din Namibia, a anuntat Biroul Criminal Federal din Berlin, preluat de AFP. Ministrul de Interne din Germania a anuntat miercuri ca tara sa a ridicat nivelul de securitate, in special in gari si in aeroporturi, in urma informatiilor legate de planificarea unor atentate teroriste la sfarsitul acestei luni.

Oficialii germani au declarat intr-un comunicat ca pachetul suspect a fost descoperit miercuri, la aeroportul international din Windhoek, inainte sa fie incarcat intr-un zbor LTU/Air Berlin spre Munchen.

Potrivit BBC, politia namibiana ar fi descoperit un detonator, baterii si un ceas in avionul ce urma sa ajunga in Germania. Nu se stie daca ele erau parte a atentatelor teroriste despre care vorbea, cu o zi inainte, guvernul german.

Germania a ridicat miercuri nivelul de securitate, in special in gari si in aeroporturi, in urma informatiilor legate de planificarea unor atentate teroriste la sfarsitul acestei luni, a declarat ministrul de Interne. "Avem informatii concrete ca o serie de atacuri sunt planuite pentru finele lui noiembrie", a spus Thomas de Maiziere, precizand ca informatiile au fost obtinute dupa descoperirea, la finele lui octombrie, a unor colete capcana provenite din Yemen, cu destinatia Statele Unite. "Avem piste concrete" referitoare la amenintarile teroriste, a adaugat el.

"Incepand cu mijlocul lui 2010, serviciile de securitate au remarcat o recrudescenta a informatiilor potrivit carora organizatia terorista al-Qaeda intentioneaza, pe termen lung, sa comita atentate in SUA, in Europa si in Germania. (...) Exista motive sa fim preocupati dar nu sa cedam isteriei", a explicat ministrul.

Germania afirma ca este o posibila tinta a gruparilor teroriste islamiste in special din cauza participarii sale la forta internationala din Afghanistan. In septembrie, a fost lansata o alerta terorista in Europa de Vest.

La 29 octombrie, doua colecte suspecte au fost interceptate in Marea Britanie si Dubai, la bordul a doua avioane ce veneau din Yemen si avand destinatia Statele Unite. Coletele contineau o cantitate mare de explozibil, iar presedintele american Barack Obama a declarat ca tinta ar fi fost doua sinagogi din Chicago, mentionand ca a fost vorba despre "o amenintare terorista credibila".