Grupul saudit Binladin, detinut de familia sefului retelei Al-Qaeda, a castigat un contract in valoare de 7.2 miliarde de dolari pentru a construi un nou terminal la aeroportul international din Jeddah, transmite AFP. Autoritatile saudite au precizat ca Saudi Binladin Group va efectua si lucrari de infrastructura la aeroport.​

Proiectul are o durata de executie de 36 de luni.

Proiectul va extinde capacitatea aeroportului international Regele Abdul Aziz de la 17 milioane de pasageri la 30 de milioane de pasageri pe an. Autoritatea Generala pentru Autoritatea Civila a precizat ca Binladin Group va construi si cel mai mare turn de control aerian din lume (133), precum si infrastructura care va lega terminalul de sosele si de autostrada ce va uni Jeddah de Mecca si Medina.

Contractul a fost semnat sambata in Agadar (Maroc) de printul Sultan bin Abdul Aziz, ministrul saudit al apararii si aviatiei.

Saudi Binladin Group este un conglomerat multinational de constructii, detinut de familia bin Laden. Compania a fost fondata in 1931, avand cartierul general la Jeddah. Gigantul saudit este reprezentat in principalele orase saudite, precum si in capitatele unor state din regiune (Beirut, Cairo, Amman) sau din lume (Londra).

In 2002, compania avea 35.000 de angajati in intreaga lume, fiind estimata la valoarea de cinci miliarde de dolari.