​Fostul presedinte american George W. Bush a declarat luni intr-un interviu pentru NBC ca, initial, s-a opus invadarii Irakului in discutiile cu consilierii sai, insa in final a acceptat folosirea fortei pentru a il indeparta pe Saddam Hussein, potrivit AFP, precizand ca nu se poate scuza pentru razboi, intrucat nu considera ca a fost o decizie gresita.

"Am fost o voce dizidenta. Nu am vrut sa folosesc forta. Am incercat sa dau o sansa diplomatiei", a spus Bush, care a povestit ca, desi vicepresedintele Dick Cheney insista pe invadarea Irakului in 2003, el spunea 'nu'.

In cartea sa de memorii de 500 de pagini, care se lanseaza marti, "Decision Points", Bush scrie depre greselile pe care le-a facut in campania din Irak si esecul inregistrat la gasirea de arme de distrugere in masa, pe care rapoartele serviciilor de informatii ar fi sugerat ca Saddam le avea.

"Nimeni nu a fost mai socat si mai nervos decat mine cand nu am gasit armele. Aveam o stare groaznica de fiecare data cand ma gandeam la asta. Inca am", scrie fostul presedinte.

Insa, in interviul pentru NBC, el a refuzat sa isi ceara iertare poporului american pentru ca nu au fost gasite armele, desi aceasta fusese printre principalele justificari ale razboiului, si pentru haosul care a urmat campaniei.

"Scuzele ar insemna de fapt ca decizia a fost una gresita. Si nu cred ca a fost una gresita", a spus el.