Autoritatile canadiene ancheteaza un incident considerat "incredibil" in care un pasager a carui varsta aproximativa nu depaseste 25 de ani s-a urcat la bordul unei aeronave Air Canada deghizat perfect intr-un barbat de 55 de ani, relateaza CNN. Alerta transmisa de Agentia serviciilor de frontiera din Canada (CBSA) descrie evenimentul ca "un incredibil caz de camuflare", insa nu precizeaza motivul pentru care tanarul s-a deghizat astfel.

Etapele unei deghizari incredibileFoto: Canada Border Services Agency

Incidentul s-a petrecut pe 29 octombrie pe zborul de la Hong Kong la Vancouver.

"S-au primit informatii de la Air Canada Corporate Security cu privire la un posibil impostor pe un zbor cu plecare din Hong Kong. Pasagerul in discutie a fost observat la inceput ca fiind un barbat caucazian care parea sa aiba maini de tanar. In timpul calatoriei, subiectul a folosit toaleta si a iesit ca barbat asiatic, de 20 si ceva de ani", se arata in alerta de securitate de frontiera.

Dupa ce a aterizat in Canada, ofiterii vamali au escortat barbatul, care a solicitat protectie de refugiat.

Potrivit alertei, barbatul a recunoscut ca s-a urcat in avion cu masca, pe care a indepartat-o cateva ore mai tarziu.

Tanarul se afla momentan in detentia CBSA si va fi audiat.

Se pare ca tanarul a folosit biletul unui cetatean american in varsta de 55 de ani.

"Se crede ca subiectul si cetateanul SUA (a carui data de nastere este 1955) au facut schimb de bilete, subiectul folosind ca act de identitate un card Aeroplan", se precizeaza in alerta. Aeroplan este un card de credit cu care detinatorii pot primi frecvent mile pentru calatorii cu avionul.