Georgia a destructurat o importanta retea de spionaj in favoarea Rusiei si a arestat 13 suspecti, printre care si patru cetateni rusi, suspectati ca ar fi transmis Moscovei informatii militare confidentiale, a anuntat vineri Ministerul georgian de Interne, citat de AFP.

Anuntul a starnit imediat reactia Moscovei, o sursa din cadrul Ministerului afacerilor externe afirmand ca Rusia este "extrem de furioasa", potrivit Interfax.

Suspectii, printre care figureaza si oficiali militari georgieni, au transmis informatii secrete referitoare la armata georgiana serviciilor de informatii rusesti (GRU), a precizat Sota Utiasvili, purtator de cuvant al ministerului.

"Este important pentru intarirea serviciilor secrete militare din Georgia si este o mare pierdere pentru GRU", a comentat Utiasvili, subliniind ca serviciile georgiene de securitate reusisera sa se infiltreze in reteaua de spionaj.

Aceasta declaratie vine la scurt timp dupa ce politia georgiana a anuntat ca a arestat, la sfarsitul lunii octombrie, 20 de persoane sub acuzatia de spionaj in favoarea Rusiei. Agentia Reuters comenta atunci ca aceasta evolutie ar putea accentua tensiunile dintre Georgia si Rusia, la doi ani de la scurtul razboi dintre cele doua tari.

Prizonierii, toti cetateni georgieni, sunt acuzati ca au creat o retea de spionaj in fosta republica sovietica, au precizat sursele citate.

UPDATE Rusii arestati nu aveau nicio legatura cu serviciile secrete - Moscova

Rusii arestati in Georgia sub acuzatia de spionaj nu aveau nicio legatura cu serviciile de spionaj din Rusia, a declarat o sursa din aceste servicii, sub protectia anonimatului, citata de RIA Novosti.

"Au arestat in Georgia oameni care nu au nicio legatura cu serviciile rusesti de securitate", a precizat sursa citata.